20-12-2006: Bedrijfsuitje 2006

Gisteren heeft weer het jaarlijkse bedrijfsuitje plaats gevonden en deze keer is Amsterdam bezocht. Verzamelen aan de Westerstraat 200 en daar stond koffie en gebak klaar. Vervolgens werden er twee teams gemaakt die het die middag tegen elkaar op moesten nemen. Team 1 Willem, Patrick, Evelyn en Arjen. Team 2 Hans, Fokke, Frank & Karen. Een internationaal en duidelijk meer ervaren team met enkel profs erin. De eerste opdracht was een koffer met cijferslot opmaken. Evelyn de goochemste op dat moment gaf de tip eerst te proberen de koffer direct te openen zonder de opdrachten te lezen., en dat lukte! Team 1 sleepte de eerste overwinning binnen. Echter de organisatie greep meedogenloos in en Team 1 moest opnieuw beginnen. De eerste discutabele beslissing. Ook in de herhaling en nu inclusief het uitvoeren van de opdrachten, kwam team 1 als winnaar uit de bus. De toon was gezet.

Uit de open gemaakte koffer kwam een prachtige tas met daarin onder andere een GPS-apparaat en een opdrachtenboek. Met behulp van het GPS-apparaat moesten locaties gevonden worden en daar moesten vragen beantwoord worden. Op dit moment gingen team 1 en team 2 hun eigen weg. Team 1 deed eerst de Westerstraat aan. Vraag daar was wanneer de lapjesmarkt werd gehouden. Dit is natuurlijk een te makkelijke vraag, Maandag. Vervolgens werden er hofjes bezochte en moesten er vragen behandeld worden. Er zaten vragen bij die voor meerdere uitlag vatbaar waren, maar er werd door iedereen zijn best gedaan het zo goed mogelijk te doen, want beide teams wilden graag winnen. Toen was nog niet bekend dat de jury hierin een doorslaggevende rol zou gaan spelen.

Na het cafe Lowietje te hebben bezocht waar de legendarische serie Baantje opgenomen werd, kon de speurtocht verder gaan. Op dat moment werd duidelijk dat Team 1 een opdracht voor lag op Team 2. Dit verschil is waarschijnlijk ontstaan door een legpuzzel van zes (6) stukjes waarvan een vierkant gemaakt moest worden. Team 2 had hier 6 minuten voor nodig, terwijl team 1 dat deed in 1.29. De laatste opdrachten waren bij de Westerkerk waar op 8 juli 2000 het sprookjes huwelijk was van Patrick Kluivert en zijn Angela. Daar moesten 2 foto’s gemaakt worden. Arjen had een truc bedacht om de opstelling te onthouden, maar ook hier weer greep de organisatie in. Daarna waren de opdrachten voorbij. De laatste Amsterdamse woorden werden ingevuld en met een stevige trek liepen we naar het Tapas restaurant. Onder het genot van een drankje en een stukje brood, werd de middag nog eens door genomen. Ondertussen keek de jury de ingevulde antwoorden na. Enkele minuten later zou blijken dat dit een groot toneelstuk was.

Nadat Frank en Karen ook gearriveerd waren, werd met veel tromgeroffel de uitslag bekend gemaakt. Tot ieders stomme verbazing werd team 2 als winnaar uitgeroepen. Onder het motto: ‘Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan’, namen de internationale profs de wisselbeker aan. Team 1 sputterde nog wat tegen, maar de opdrachtenboeken, met daarin de antwoorden werden opgeborgen en de jury vertrok. Daarna hebben we teveel gegeten en vervolgens voldaan naar huis. Willem sliep al voordat we de ring bereikt hadden.

0
  Gerelateerde artikelen