IVS Tips

Zorg ervoor dat uw keypads / stemkastjes altijd volledig geladen zijn voordat de sessie begint. Het meest praktisch is het laden van de keypads in de nacht voor de sessie plaatsvindt.
Keypads(RFII) met display kunt u vervoeren zoals ze ook geladen worden. Tijdens het vervoer zullen ze niet leeglopen. Let wel op dat u de koffers plat vervoert waardoor de keypads contact houden met de laadcontacten. Lite keypads hoeven niet geladen te worden.
Controleer of er nog een IVS systeem in hetzelfde gebouw actief is. Als dit het geval is overleg dan met de andere operator dat er verschillende kanalen worden gekozen.
Initialiseer per 25 keypads / stemkastjes. Op deze manier kunt u snel constateren of er “ruis” op uw kanaal zit en kunt u nog eenvoudig van kanaal wisselen. U dient dan wel de al geïnitialiseerde keypads in de koffer terug te plaatsen om deze te resetten. (Zorg dat de koffer is aangesloten op de netspanning.
Lite keypads kunnen vooraf geïnitialiseerd worden. Op de meeste locaties werken de kanalen 12, 13 en 14 of 37, 38 en 39
SLA ALTIJD EEN LIJST OP VAN DE KEYPADS DIE U GEINITIALISEERD HEEFT!! U HEEFT DEZE NODIG MOCHT U ONVERHOOPT DE COMMUNICATIE MOETEN HERSTELLEN.
Keypads resetten vanuit de software kan alleen veilig als u goede communicatie heeft. Als dat niet het geval is moet u de keypads terugplaatsen in de koffer en deze aan de lading zetten
Wissel na het initialiseren van RFII keypads NOOIT van kanaal!!
Zet de RFII keypads tussentijds niet terug in de koffer. Als u ze wilt innemen verzamel de keypads dan bijvoorbeeld in het deksel van de koffers.
Stel vast wat u van uw publiek wilt weten en baseer daar de vragen op.
Maak uw presentatie bij voorkeur een paar dagen van te voren. Daarnaast is het verstandig om een buitenstaander de vragen te laten lezen om te zien of deze voldoende duidelijk zijn.
Stem de vragen af op het doel van de bijeenkomst. Wat wilt u precies meten of weten en zijn de vragen daarmee in overeenstemming?
Gebruik een introductievraag aan het begin van de sessie. Deze vraag heeft bij voorkeur geen relatie met de inhoud van de bijeenkomst. Hierdoor kan uw publiek even wennen aan de werkwijze.
Kenmerkvragen kunnen gebruikt worden om achteraf te evalueren. De deelnemers blijven anoniem maar u kunt bijvoorbeeld wel zien of mensen met bijvoorbeeld dezelfde functie of dezelfde achtergrond hetzelfde over een voorstel denken.
Doorloop uw presentatie een keer met proefstemmen. Hierdoor weet u gelijk of u aan alle instellingen heeft gedacht.
Zorg ervoor dat uw vraagstelling KORT, DUIDELIJK en VOOR EEN INTERPRETATIE VATBAAR is. Vragen kunt u eventueel opsplitsen in meerdere vragen.