De geschiedenis van Interactive Voting System

Het Interactive Voting System (IVS) bestaat ruim 30 jaar. De basis van het stemsysteem is al in 1979 ontwikkeld voor onder andere bureau Intomart in Nederland. In de loop van de jaren is het uitgebouwd van een eenvoudig bekabeld stemsysteem met slechts één keuzemogelijkheid tot een volwaardig communicatie-instrument waarin hoogstaande technieken worden toegepast voor draadloze communicatie.

De beginjaren

De software werkte destijds op een Amiga PC. De nieuwste software voor IVS werkt op iedere versie van Windows en is eenvoudig door iedereen te gebruiken. In de beginjaren werd IVS uitsluitend toegepast voor opiniepeiling. Een groep mensen mocht reageren op een stelling en aangeven of ze het daarmee eens of oneens waren.

De basis van IVS is in de loop van de jaren hetzelfde gebleven:
Interactie met de groep.

IVS nu

Op dit moment wordt het IVS-stemsysteem door tal van bedrijven en instellingen gebruikt voor zeer diverse doeleinden. Gegevens van een groep kunnen eenvoudig worden verzameld voor evaluatie of onderzoek. Door resultaten per deelnemer op te slaan kan een competitie-element worden toegevoegd aan een kennistest en consensus kan tijdens een bijeenkomst worden vastgesteld.