Wat is Interactive Voting System?

Het Interactive Voting System biedt de mogelijkheid om een presentatie interactief te maken om je publiek meer in de presentatie te betrekken. Er is daardoor meer contact tussen de presentator en zijn/haar luisteraars. De deelnemers aan een bijeenkomst kunnen reageren op de vragen die de presentator stelt en de presentator kan weer ingaan op de reacties. Op deze manier ontstaat interactie en wordt een passief luisterend publiek een actief deelnemende groep.

Interactief deelnemen met behulp van IVS

Interactie

Het doel van IVS is het creëren van interactie met het publiek. Door interactie te creëren is er namelijk veel meer contact tussen de presentator en zijn/haar luisteraars. En dit contact zorgt er op haar beurt weer voor dat er een grotere betrokkenheid én een betere informatieoverdracht is. Zo kan het doel van een presentatie, congres, vergadering of andere bijeenkomst veel effectiever worden behaald.

Van passieve luisteraars naar actieve deelnemers

Stemkastjes

IVS bestaat uit een netwerk van stemkastjes (ook wel keypads genoemd) en een ontvanger, die draadloos met elkaar communiceren. De software verzamelt de gegevens en vertaalt deze naar heldere diagrammen, die je direct in je presentatie kunt tonen met behulp van bijvoorbeeld projectoren, plasmaschermen of videowalls. Op deze manier wordt er een onmiddellijke interactie gecreëerd!

Verschillende IVS-varianten

IVS is in verschillende varianten verkrijgbaar:

  • IVS Lite stemkastjes: De IVS Lite stemkastjes werken draadloos en zijn voorzien van een eenvoudige interface waardoor ze eenvoudig te gebruiken zijn.
  • IVS RFII stemkastjes: De IVS RFII stemkastjes kunnen extra functionaliteiten vervullen, zoals het toevoegen van extra stemgewicht aan bepaalde gebruikers.
  • IVS inbouwstemkastjes: De IVS inbouwstemkastjes vormen de ideale vaste toevoeging aan iedere presentatie- of collegezaal.
  • IVS Online: Ook zonder stemkastjes is het mogelijk om gebruik te maken van IVS, namelijk met IVS Online, wat bereikbaar is met o.a. smartphones en tablets.